Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční kuřátko 2

13. 3. 2013

kuratka-velikonocni.jpg






















Malé kuřátko:
 4.řet. oka spojit jedním pevným okem do kroužku, do tohoto kroužku uháčkovat 12 kr. sloupků. Kolečko, které vznikne, uháčkujeme 2x. Máme 2 kolečka, která sháčkujeme k sobě kr. sloupky - 8 kr. sloupků za sebou, zůstanou na každém kolečku volné 4 kr. sloupky z předchozí řady (kolečka nesháčkováváme úplně). Dál pokračujeme: 2. řet. oka + 3x nahozený nopek, do dalšího kr.sl. háčkujeme další 4x nahozený nopek, máme celkem 4 nopky na jedné straně hlavičky, další nopek háčkujeme do spoje mezi 2 kolečka, jinak by vám vznikla moc velká mezera a dál 4 nopky do 4 kr. sl. předchozí řady + 1 nopek do mezery mezi kolečky vedle prvního nopku. Spojíme jedním pevným okem a přejdeme na druhou řadu: 2 řet. oka+ 3x nahazovaný nopek to je první nopek druhé řady + dalších 9 nopků, které háčkujeme mezi nopky první řady.
3. řada: Dno:18 kr. sloupků háčkujeme na nopky a do mezery mezi nopky druhé řady.
4. řada: 3 kr. sloupky, 1 kr. sloupek vynechat - háčkujeme tak celou řadu, kterou uzavřeme 1 pevným okem.
Vycpeme dutým vláknem. 5. řada: sháčkujeme pevnými oky, tak, jak se vám to ukazuje a zavřeme

Střední kuřátko:
kolečko: 4 řet. oka spojit, 1.ř. 12 kr. sl., 2ř. 24 kr. sl., 3.řada: 3 kr. sl., do č. kr. sloupků předchozí řady 2 kr. sloupky...tak pokračujeme celou řadu. Sháčkujeme obě kolečka, necháme si na každé straně volných 4-5 kr.sl. (podle toho, jestli chcete kuře baculatější nebo ne) a dál háčkujeme 12 nopků 3 řady za sebou. V řadách se nopky nepřidávají! Když jste začali 12 nopky, tak stejným počtem také končíte. Uzavření je stejné, jako u malého kuřete, akorát háčkujete více kr. sloupků.

Uháčkovat kuře nebo slepičku můžete jak chcete velkou, pokud budete háčkovat větší, nezáleží přesně na počtu kr. sloupků u hlavičky, ani počtu nopků u těla, ale pokud použijete tenší přízi, háčkujte nopky 5-6x nahozené, aby vám neprosvítala vycpávka.



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrý den,

(Pavla, 25. 2. 2016 1:17)

bez odkazu na můj originální návod jste si drze přivlastnila jak celý popis háčkování, tak i fotku. Pokud máte v sobě trochu slušnosti, tak návod smažete. Pro ostatní: můj návod, včetně fotek, najdete na stránkách Mimibazaru.